Palvelut

Klassinen hieronta tekee hyvää sekä keholle että mielelle

Hieronnan yleisiä vaikutuksia

Hieronnalla on monenlaisia fyysisiä vaikutuksia, joiden yhteisvaikutuksesta keho rentoutuu, lihasten toiminta helpottuu ja palautuminen nopeutuu. Hieronnan suoria vaikutuksia ovat esimerkiksi verenkierron ja imunestekierron vilkastuminen, hermoston aktivoituminen ja kudosten elastisuuden paraneminen. Aineenvaihdunta tehostuu ja lihaksissa olevat kiinnikkeet vähenevät.

Hieronta helpottaa kehon omaa toimintaa, jolloin keho pystyy jälleen helpommin auttamaan itseään.

Hieronta on kokonaisvaltainen kokemus ja klassisella hieronnalla onkin rauhoittava ja rentouttava vaikutus. Hieronnalla voidaan helpottaa myös stressin aiheuttamia fyysisiä ja psyykkisiä oireita.

Hieronnan jälkeen

 Hieronnan jälkeen kannattaa nousta ja liikkua varovasti, sillä monia huimaa hieman hetki hieronnan jälkeen. Olo voi tuntua siltä kuin olisi juuri herännyt ja hetken voi väsyttääkin. Tämä hieman sekava olo menee yleensä ohi noin vartin kuluessa.

Varsinkin kylmällä ilmalla on syytä kiinnittää huomiota pukeutumiseen, sillä usein hieronnan jälkeen voi hieman palella ja lihakset ovat myös herkempiä vedolle ja kylmälle ilmalle. Aineenvaihdunta on liikkeellä hieronnan jälkeen ja se kannattaa pitää liikkeessä juomalla hierontapäivänä hieman normaalia enemmä. Lihakset myös palautuvat nopeammin hieronnasta, kun niiden nestetasapaino on kunnossa.

Lihakset voivat tuntua hieman kosketusaroilta heti hieronnan jälkeen tai seuraavana päivänä. Tämä on aivan normaalia sillä lihakset reagoivat hieronnan tuottamaan muuttuneeseen tilanteeseen lihaksistossa, arkuus menee ohi noin vuorokauden kuluessa. Kova kipu on kuitenkin varoitusmerkki, esimerkiksi tulehduksesta, jota tulee hoitaa kylmähoidolla sekä tarvittaessa tulehduskipulääkkeillä.

Syitä käydä hieronnassa

 • Päänsärky
 • Lihasjännitykset tai -kivut
 • Väsymys, unettomuus
 • Tukkoiset ja väsyneet lihakset
 • Ruoansulatushäiriöt
 • Traumat (tapaturmat)
 • Psyyke, stressi
 • Turvotuksen vähentäminen
 • Arpi- ja sidekudosmuodostuma

Esteet hieronnassa käymiselle

 • Hengitystieoireet
 • Kuume
 •  Akuutissa vaiheessa olevat sairaudet

Neurosonic

Neurosonic hoitopatja - rentouttaa ja palauttaa

Etsitkö apua unettomuuteen, jatkuvaan väsymykseen, epämääräiseen ahdistukseen tai stressioireisiin?

Kyseessä voi olla ylivireystila, jota keho ei enää osaa purkaa itse ilman ulkopuolista apua. 

Sekä hieronnalla että neurosonic patjalla annettavalla värähtelyhoidolla voidaan vaikuttaa sisäisiin säätelyjärjestelmiin, joilla annetaan keholle mahdollisuus rauhoittua ja palautua kohti normaalimpaa olotilaa.

Neurosonic –rentoutuspatjat tuottavat erittäin matalataajuista, autonomiseen hermostoon rauhoittavasti vaikuttavaa värähtelyä. Se ohjaa kehoa meditaation kaltaiseen tilaan, jolloin stressitila lievittyy, palautuminen tehostuu ja unen terveet mekanismit korjautuvat. Eri teho- ja taajuusalueilla saadaan aikaiseksi erilaisia vaikutuksia: Esimerkiksi rentouttavilla ja palauttavilla ohjelmilla autetaan stressaantunutta henkilöä palautumaan nopeammin ja aktivoivilla ohjelmilla nostetaan vireystilaa sekä valmistetaan kehoa tulevaan.  

Uni

Neurosonic vaikuttaa kehon kautta rauhoittavasti autonomiseen hermostoon ja mieleen. Stressihormonien tuotanto vähenee, jolloin uneen liittyvät mekanismit palautuvat. Ihminen rauhoittuu ja nukahtaminen helpottuu. Yölliset heräämiset vähenevät ja unesta tulee laadukkaampaa sekä palauttavampaa.

Stressi

Kehollinen stressi voi aiheuttaa epämääräisiä ja selittämättömiä psykofyysisiä kipuja, vatsaoireita, unettomuutta ja ahdistusta. Pitkäkestoinen stressi voi johtaa masennukseen välittäjäainemuutosten, psyykkisen paineen ja heikentyneen unen laadun myötä. 

Useimmiten koemme stressin psyykkisenä ilmiönä, emmekä välttämättä ajattele, että stressi on suurimmalta osin elimistössämme vaikuttava fysiologinen epätasapaino. Kehon tärkein tehtävä on elämän ylläpitäminen ja kaikki sitä uhkaava toiminta aiheuttaa meissä stressireaktioita yksilöllisellä tavalla.

Palautuminen

Henkinen tai fyysinen ylivire, ylikunto ja palautumisen ongelmat tuntuvat kehossa väsymyksenä, kipuina, fyysisenä ja henkisenä rasituksena, ahdistuneisuutena, lihasjännityksinä, levottomuutena ja mahdollisesti ajatusten virtana, jota on vaikea katkaista.

Värähtely nopeuttaa tutkitusti palautumista. Sykevariaatio kasvaa, joka on selkeä merkki kehollisen palautumisen edistymisestä.

Rentoutuminen

Lepohetki

Yhditelmähoito syvempään rentoutumiseen.

Rentouttava päähieronta ja neurosonic patjan rentouttava ohjelma antaa keholle ja mielelle mahdollisuuden levähtää hetken aikataulujen ja ulkoisten vaatimusten keskellä.

Palautumisaika

Yhdistelmähoito parempaan palautumiseen.

Klassisen hieronnan ja neurosonic patjan palautumisohjelman yhdistelmällä saadaan keholle ja mielelle vahvempi viesti stressin aiheuttaman hälytystilan laantumisesta.

Lepohetki ystävän kanssa

Kehon hoitaminen ja sosiaalinen yhteys.

Klassisen hieronnan, neurosonic patjan ja ystävän tai perheenjäsenen kanssa vietetty aika yhdessä rentouttavat ja tasapainottavat yli- tai alivireystilassa olevaa kehoa ja mieltä.

F.A.Q.

Voiko hieroa?

Lasta jonka niskat ovat kipeät?

Suosittelen varsinkin alle 12-vuotiaille kotihoitoa eli lämpöpakkausta ja vanhemman hellää kotihierontaa. Moni lapsi/nuori ei osaa kertoa tuntemuksistaan, jolloin hieronta ei ole välttämättä oireita aiheuttaviin syihin sopivaa.

Raskausaikana?

Ensimmäisen kolmanneksen aikana hieronnassa tulee noudattaa tietynlaista varovaisuutta, joten on tärkeää että hierojasi tietää asiasta, vaikka raskaus ei olisikaan vielä ns. julkista tietoa. Raskausajan edetessä keho joutuu aivan uudenlaisten muutosten eteen, jolloin hieronta sopii oikein hyvin helpottamaan sopeutumista ja hoitamaan mahdollisia kipu-ja kireystiloja.

Ikäihmisiä?

Tuki- ja liikuntaelinten hoidontarve ei katoa missään elämänvaiheessa. Jos perusterveys on hyvä, niin hieronnalla voidaan edesauttaa liikuntakyvyn ylläpitämistä ja tietenkin helpottaa kiputiloja.